top of page

ACTIVITATS

Aquí podràs trobar informació sobre els propers esdeveniments que realitzarem a la nostra associació. Ens enfoquem a promoure l'educació i la consciència ambiental a través de les nostres activitats a la natura. Si t'interessa donar suport a la nostra missió i participar als nostres esdeveniments, no dubtis a contactar-nos! Estem sempre oberts a noves col·laboracions i a conèixer persones compromeses amb el medi ambient.

WhatsApp Image 2024-05-10 at 09.42.02.jpeg
IMG-20240426-WA0000.jpg

PROJECTE DE RECUPERACIÓ DEL BOSC DE RIBERA

​

La setmana passada es va iniciar el projecte de restauració del bosc de ribera amb la col·laboració de diversos instituts d'Olot. Aquesta iniciativa continuarà durant les properes setmanes, abastint tot el tram possible del riu Fluvià.

​

El propòsit principal del projecte és la plantació d'arbres autòctons característics del bosc de ribera, incloent verns, salzes, bims i freixes. Aquesta acció es durà a terme en diverses localitzacions al llarg del riu Fluvià, com la Ribera de Riudaura o sota el pont de les Fonts de Sant Roc.

​

Aquest projecte va néixer en resposta a la preocupació per la pèrdua de les espècies autòctones del bosc de ribera i la proliferació d'espècies exòtiques que dominen els voltants del riu, com ara les Escàcies.

ENLLUDRIGA'T 

​

Aquesta setmana hem iniciat el programa "Enlludriga't" en col·laboració amb diverses escoles i instituts de la Garrotxa que han volgut formar part d'aquest projecte.

 

"L'enlludriga't" consisteix en la monitorització de la població de llúdrigues al riu Fluvià. En el nostre cas, hem establert un sistema de vigilància amb càmeres de foto-trampa des de la zona de Sant Jaume de Llierca fins a En Bas.

​

Gràcies a aquesta iniciativa i a la participació de les escoles implicades, des de l'Agrupació Naturalista podem recopilar dades sobre la presència de llúdrigues en el nostre entorn local. A més, aquest projecte ens permet comprendre millor quines altres espècies comparteixen l'ecosistema amb aquest mamífer.

​

​

SETMANA DE LA PEDRA SECA

 

Aquest divendres 24 de novembre arrenca la 4a edició de la Setmana de la Pedra Seca amb més d’un centenar d’activitats inscrites!! Fins al 3 de desembre omplirem un any més el territori d’activitats de descoberta, divulgació i aprenentatge al voltant de la tècnica de la pedra seca i la conservació d’aquest patrimoni imprescindible a casa nostra.

 

Enguany les propostes d’activitats arriben d’arreu de Catalunya, la Comunitat Valenciana i Andorra i un nombrós grup d’entitats us heu sumat a l’organització d’activitats per primera vegada. Tot plegat no seria possible sense la vostra implicació, així que deixeu-nos agrair-vos un cop més l’empenta per fer realitat una nova edició d’aquesta iniciativa que vol posar el focus sobre el valor i la difusió del patrimoni de pedra seca.

 

Des de l’organització de la Setmana de la Pedra Seca estem immersos des de fa setmanes en la difusió de les activitats. Les trobareu totes a l’agenda del web www.setmanapedraseca.cat i també als nostres canals a les xarxes socials.

 

No oblideu etiquetar-nos a les vostres publicacions a xarxes i fer servir #SetmanaPedraSeca23 per poder seguir tot el material que publiqueu i compartir-lo.

 

Moltes gràcies i bona Setmana de la Pedra Seca!

INICI SPS23.png

PREMI LLUÍS MARTÍ

​

La setmana passada, l'ANEGX va rebre el premi Lluís Martí al voluntariat socioambiental per les persones i el planeta en el dia internacional del voluntariat. Aquest reconeixement És un honor i una gran motivació per continuar amb esforç la millora del nostre entorn. Moltes gràcies!

RECONSTRUCCIÓ DE LA PARET DEL "BOSQUET" DE L'HOSPITAL

​

Aquest dilluns dia 27 de novembre es va realitzar una jornada de reconstrucció de la paret seca que delimita el "bosquet" de l'hospital, ja que havia estat destruïda a causa de la caiguda d'un gran roure empès per les fortes ventades de les darreres setmanes.

​

En la reconstrucció d'aquesta paret de pedra seca van participar voluntaris i voluntàries, a més de pacients de logopèdia de l'hospital i un equip de professionals en l'àmbit.

JORNADA DE LA PEDRA SECA A MIERES

​

L’agrupació naturalista va col•laborar a la darrera jornada de la setmana de la pedra seca organizada per l’Ajuntament de Mieres al Bosc madur del Glascà.

PROJECTE SIMBIOSI

AJUDEM AL TRENCALÒS

El darrer diumenge dia 26 de novembre, vam anar al Comanegra a portar llana d'ovella i carronya al trencalòs, per facilitar així la construcció del seu niu, i el procés de covació dels ous. El menjar se'ls hi facilita, ja que hi ha manca de ramaderies (que és el del que acostumaven a alimentar-se) i quan comencen les baixes temperatures els rapinyaires han de fer grans esforços per poder trobar aliment.

​

​

En aquesta sortida van participar al voltant de cincuanta persones voluntaries, entre els quals hi havia alumnes de l'institut Cosc de la Coma d'Olot que participen en el projecte que es fa a l'assignatura de serveis comunitaris, a més de mestres de diferent centres de la Garrotxa. 
Va ser una matinal molt agradable on vam poder veure moltes aus i compartir una experiència única, tot i no arribar a veure el trencalòs.

​

Aquí podeu veure un video realitzat per l'Agrupació CERCANATURE: 

bottom of page